House at Rupanco Lake / Squella Arquitectos

first_imgCopyHouses•Puyehue, Chile House at Rupanco Lake / Squella Arquitectos CopyAbout this officeSquella ArquitectosOfficeFollowProductsWoodGlass#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPuyehueRupancoHousesChilePublished on April 01, 2014Cite: “House at Rupanco Lake / Squella Arquitectos” 01 Apr 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Chile Projects 2014 Area:  237 m² Area:  237 m² Year Completion year of this architecture project Year:  “COPY” photographs:  German Squella, Magdalena Squella Photographs:  German Squella, Magdalena Squella Construction:Adel Torrealba, Pablo CortesStructure:Marcelo SandovalArchitects In Charge:Jorge Squella, Sebastian Squella, German SquellaCity:PuyehueCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Magdalena SquellaRecommended ProductsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE Luce Save this picture!© Magdalena SquellaThe house stands out in a land with a gradient in the middle of the forest full of native trees standing towards the lake from a certain height, establishing a relation with the trees that determine it.Save this picture!© Magdalena SquellaThe house hast got a first wood volume with a front side extended towards the lake in a terrace incorporating the trees, where there is a long table standing from the grounds acting as the terrace-patio of the house.Save this picture!© Magdalena SquellaThe terrace continues towards the lake in a fall, building a second volume where the idea was to build a protected outside space  that allows you to remain in the forest without losing the view to the lake, the forest up to the sky through the tree branches which determines its height.Save this picture!Floor PlansTo be able to watch from and through the house, with stained glass windows, pillars that are mixed up with the trees, a house without a front and without corners.The house has only been built with 4 x 8” pieces of wood, both pillars and a system with horizontal  beams, and also the ceiling with a double beam system  in each pillar, stairs and each one of the house  furniture have been  fixed to the soil structure.Project gallerySee allShow lessFirst 3D Printed House to Be Built In AmsterdamArchitecture NewsChinquihue Stadium / Cristian Fernandez ArquitectosSelected Projects Share Architects: Squella Arquitectos Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/491242/house-at-rupanco-lake-german-squella Clipboard Photographs Year:  Save this picture!© German Squella+ 27 Share Houses House at Rupanco Lake / Squella ArquitectosSave this projectSaveHouse at Rupanco Lake / Squella Arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/491242/house-at-rupanco-lake-german-squella Clipboard 2014 “COPY” ArchDailylast_img read more

Brickwall / YCL studio

first_img Belgium Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/886264/brickwall-ycl-studio Clipboard “COPY” Year:  2017 Brickwall / YCL studio CopyAbout this officeYCL studioOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoluwe-Saint-PierreBelgiumPublished on December 29, 2017Cite: “Brickwall / YCL studio” 29 Dec 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalPlumbingSanifloGreywater Pump – Sanifast®SWH190WoodLunawoodInterior ThermowoodMembranesEffisusAVCL Systems for FacadesSinksCosentinoBathroom Collection – Silestone® WashbasinsDoorsStudcoPocket Door Trims – CavKitWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformMetal PanelsRHEINZINKPanel Surface Finish – prePATINA-LineHanging LampsEureka LightingSuspended Lights – BloomMetallicsBaileyFacade Systems- I-Line Snap-On Feature ChannelMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses Manufacturers: EMILGROUP, TERMA, VivaCollaborators:YCL decoration, YCL furnitureArchitects In Charge:Tomas Umbrasas, Aidas Barzda, Tautvydas VileikisCity:Woluwe-Saint-PierreCountry:BelgiumMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Andrius StepankevičiusRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornWoodEGGERLaminatesWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. In 1976 architects Jean and Veronique Boland-Springal designed and built a row house for themselves in the sleeping quarters in Brussels. Even though owners changed several times and the building went through several maintenances, main spaces and architecture stayed the same. The dwelling is organized into 6 levels, which creates compelling spaces, engaging perspectives and connects street and inner-courtyard on different levels. Building framework is from monolithic concrete columns and slabs and is compressed in a 5m gap between masonry brick walls. Bay windows with an open concrete structure framework are duplicated in the interior spaces. Meanwhile, the captured representation was oppressing – everything was painted in various colors and enclosed with diverse materials, which were physically and morally worn out.Save this picture!© Andrius StepankevičiusIn the interior project, we attempted to emphasize main values of the building – existing spaces, concrete structure and warm of the masonry bricks. Firstly, the whole area was cleared up of unnecessary partitions, doors, massive furnace, even the courtyard was purged off from old brushwood. Since deep spaces lack natural light, we solved it with a help of white surfaces, transparent partitions and railings. Consequently, variant level space between living and dining rooms becomes more solid and continuous. Guest toilet gets the natural light through the transparent glass block partition, while master cloakroom – from an opening in the wall. Masonry bricks, which are inherent for Brussels, were polished and displayed at one side of the dwelling. Wall’s rough texture and warm color unexpectedly mediates and moderately highlights main spaces. Concrete structures are exposed on the white surfaces. Beams of various forms, columns, bay windows are sanded from paint and become an active participant in the interior space. Furthermore, all furniture, doors and partitions are tied to these elements. Reinforced concrete, together with masonry bricks becomes a peculiar heritage (even from 70’s) on the background of new surfaces materials, for this reason, we tried to avoid the abundance of them. Basically, these are lush playful-patterned parquet, subtle grey tiles in the basement, utility rooms and white painted surfaces. The airy mood is livened up by camouflage green color, which appears on different furniture and surfaces, as well as new black/white heaters harmonized to dwelling’s epoch times.Save this picture!SectionSave this picture!Floor PlansFor now, the building continues to exist side-by-side with the new growing family, so eventually the interior will be filled in with designed inside/ outside furniture, additional lightning and courtyard will lush with new greenery.Save this picture!© Andrius StepankevičiusProject gallerySee allShow lessReinvent or Die: The Transformation of Malls Under The New Economic/Urban ParadigmArticlesKata Farm in Varnhem / AIX Arkitekter ABSelected Projects Share Photographscenter_img Photographs:  Andrius Stepankevičius Manufacturers Brands with products used in this architecture project Brickwall / YCL studioSave this projectSaveBrickwall / YCL studio ArchDaily Save this picture!© Andrius Stepankevičius+ 45 Share “COPY” CopyHouses•Woluwe-Saint-Pierre, Belgium ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/886264/brickwall-ycl-studio Clipboard Area:  204 m² Year Completion year of this architecture project Architects: YCL studio Area Area of this architecture projectlast_img read more