Ca Peter & Lisa / David Estal

first_imgCopyHouses, Refurbishment•Valencia, Spain Houses Projects 2015 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/776969/ca-peter-and-lisa-david-estal Clipboard 2015 “COPY” photographs:  Mariela ApollonioPhotographs:  Mariela ApollonioPartner:Juan Pablo PeralesConstructor:EnsenconCity:ValenciaCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Mariela ApollonioRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornText description provided by the architects. The house is located a plot between walls of the historic neighborhood of El Cabanyal, in one of the north-south streets parallels to the Mediterranean Sea. The project is an integral rehabilitation of a Courtyard house from 1925. The crossing plot (east-west) allows the cross ventilation and provides direct access from the street; both of them inner characteristics of the maritime urban fabric.  Its elongated rectangular plant (27,7 x 5,4 m) allows a sunny courtyard faced by the shadow of two lemon trees. The courtyard structures the main space at the front and an opposite one, smaller, located at the back. Also there is the access, through a stair adjoined to the mid wall, to a terrace placed above the small volume. The intervention is based on respecting the existing volume, with 150m2 of total surface and 106m2 of build surface.Save this picture!Floor PlanAfter the demolition, there was a research on the progressive development of the house towards the courtyard. The raised practiced in the 50s replaced the double fall down roof for both current floors, supported by a new structure of reinforced concrete. Later, it was developed three structure units with massive brick pillars, and after all, the typical lateral body of the kitchen that would end up by being closed up, completing the four structure units that remain nowadays, and getting darker the interior. Due to it, the main challenge of the project was to introduce natural light in the build space and to increase inhabitable conditions for the new owners.Save this picture!© Mariela ApollonioConsequently, the basic idea of this rehabilitation, showing the built traces and without the effort of restoration is orthopedic, has consisted of recovering those elements linked living of El Cabanyal, promoting the relation with the street, the crossed ventilation, the centrality of the court and the original height (from 3 to 4m) by means of a Mediterranean materiality that confirms the warmth of the finished ones, constructive simplicity and traditional textures with a contemporary offer of space more diapohanous than the condition previous to the build. And all this, it has been satisfactory thanks to the complicity between client, builder, architect and neighbors in a neighborhood that undoubtedly deserves this rehabilitation hopefully renewed: for what was, for what it is and for what so many citizens have fought for.Save this picture!© Mariela ApollonioProject gallerySee allShow lessHello Wood 2015: It Takes a Village to Raise Outstanding ArchitectureArchitecture NewsSwiss Students Design a Floating Pavilion on Lake Zurich for Manifesta 11Architecture News Share Spain Photographs Architects: David Estal Year Completion year of this architecture project center_img Year:  “COPY” Year:  ArchDaily Ca Peter & Lisa / David EstalSave this projectSaveCa Peter & Lisa / David Estal Save this picture!© Mariela Apollonio+ 22 Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/776969/ca-peter-and-lisa-david-estal Clipboard Ca Peter & Lisa / David Estal CopyAbout this officeDavid EstalOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentValenciaSpainPublished on November 12, 2015Cite: “Ca Peter & Lisa / David Estal” 12 Nov 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeBathroomsGeberitBathroom Series – ONESkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassAluminium CompositesAmerican MetalcraftAluminum Panels – Decorative Fencing for BridgesPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsWater Facade PanelDoorsLinvisibileLinvisibile Concealed Sliding Door | MareaWall / Ceiling LightsiGuzziniExterior Light – WalkyWoodPlycoWood Boards – Birch LaserplyMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more