House with Three Eyes / Innauer-Matt Architekten

first_img House with Three Eyes / Innauer-Matt Architekten Projects Houses Photographs:  Adolf Bereuter Manufacturers Brands with products used in this architecture project House with Three Eyes / Innauer-Matt ArchitektenSave this projectSaveHouse with Three Eyes / Innauer-Matt Architekten Area:  613 m² Year Completion year of this architecture project Manufacturers: FocusConstruction Supervision:Paul Martin Projektmanagement, FeldkirchStatics:Marc HämmerleBuilding Physics:Günter MeusburgerCity:WeilerCountry:AustriaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Adolf BereuterRecommended ProductsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedSkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsSky-FrameRetractable Insect Screen – Sky-Frame FlyText description provided by the architects. The Summer’s family home is located on the edge of a forest on a small plateau above Weiler, outside the village centre at the end of a steep path. Only a handful of farmers settled in the area over the centuries. Following tradition and their common sense, they all used timber to build their farmhouses. The Summer’s new house replaces an old building. The former farm – and farming as such – were abandoned half a century ago.Save this picture!© Adolf BereuterOver the years, the empty building was badly affected by wind and weather and could not be saved. In the planning, the challenge was to adhere to the restrictions to building volume determined by the preceding building. We made full use of the building’s cubature and, as a reference to the former building, added a characteristic cross gable. The owners’ wish for some private exterior space made things even a little more tricky.Save this picture!© Adolf BereuterAt the end of our design process, we came up with this home for four people, complete with a cellar, hobby room, technical and storage rooms and a garage for 3 cars. The living rooms comprise two floors at the face side of the house, looking out into the Rhine valley. The integrated terrace outside the kitchen/dining area gives access to the garden with its fountain and shed. Inside, a narrow staircase leads to the living room on the upper floor, the heart of the house.Save this picture!© Adolf BereuterThe large, lofty, open-plan space houses a working area, bar, living area, and an open fireplace. Daylight enters the room through three big, circular windows. Each of these windows points to a different geographic direction and invites different landscapes into the room: mountain, valley, tree. The entrance and staircase separate the living area from the bedrooms of parents and children, both located in the Eastern part of the house.Save this picture!© Adolf BereuterA generous terrace under a cutout in the roof on the upper floor can be accessed through the bathroom/wellness area. With its lower floors in solid construction and a state-of-the-art wood framework construction on the upper floor, the house combines two building methods.Save this picture!Plan 01Save this picture!Section 02Construction time is kept short by using a high rate of prefabricated elements. Inside, untreated oak was used for floors, brushed, stained oak for furniture, and carefully sourced and treated local sandstone for the open fireplace. After set-up on site, the raw outer timber/concrete shell was wrapped in a delicate, yet sophisticated envelope: The clean lattice façade running around the ground floor encloses discreet floor-to-ceiling openings and doors.Save this picture!© Adolf BereuterOn the upper floor, a façade of rounded shingles and three big, circular windows leading up to the house’s distinctive roof. The house’s outer appearance is characterised by its larch façade and copper roof – both materials that will develop a natural patina. Despite its exposed location, the Summer House is an unobtrusive, effortless addition to the surrounding landscape.Save this picture!© Adolf BereuterProject gallerySee allShow lessSquare Maïmat / ppa architectures + Emma Blanc PaysagisteSelected ProjectsWeiden Secondary School / Karamuk KuoSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/914851/house-with-three-eyes-innauer-matt-architekten Clipboard CopyAbout this officeInnauer-Matt ArchitektenOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationWeilerAustriaPublished on April 15, 2019Cite: “House with Three Eyes / Innauer-Matt Architekten” 15 Apr 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassHanging LampsVibiaHanging Lamp – VOLConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionBricksFeldhaus KlinkerThin Bricks – ClassicGlassDip-TechDigital Ceramic Printing for Interior DesignWoodStructureCraftEngineering – FootbridgesAluminium CompositesCymat Technologies Ltd.Bundang Doosan Tower – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamTable LampsRoss GardamDesk Lamp – OraMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?意大利三眼小屋 / Innauer-Matt Architekten是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses, Renovation•Weiler, Austria Photographscenter_img Year:  ArchDaily “COPY” Save this picture!© Adolf Bereuter+ 17Curated by Paula Pintos Share “COPY” Austria ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/914851/house-with-three-eyes-innauer-matt-architekten Clipboard 2017 Architects: Innauer-Matt Architekten Area Area of this architecture projectlast_img read more