House in Kawanishi / Tato Architects

first_img S3 Associates Inc., Ichiro Hashimoto Year:  Photographs “COPY” Save this picture!© Shinkenchiku Sha+ 32 Share Architect In Charge:Yo shimadaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!SectionRecommended ProductsWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityDoorsVEKADoors – VEKAMOTION 82DoorsLonghiDoor – HeadlineWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. Layered BoundariesThe project presented an unusual challenge: A public walkway ran adjacent to the western boundary of the house. It narrowed awkwardly from a three meter-wide road on approach from the north to a mere seventy centimeters on the eastern border to the southern corner of the site. If walls had been built to the boundary of the site to protect the residents’ privacy from the many passers-by who used this path, the path would narrow oppressively and become more difficult for the area’s residents to use. Save this picture!© Shinkenchiku ShaInstead, the ground floor was set back from the boundary to give space to the path and to give the impression that the full width of the path continued through. Then the second floor of the house was built back over the path, out to the boundary of the site and its border with the road. There is a glazed entrance area containing a shoe cabinet that appears to sit beyond the border between the public and private spaces. It sits reminiscent of a bus stop containing furniture brought there by neighbors.Save this picture!© Shinkenchiku ShaThis theme of crossing borders between road and site is carried through the entire house design. Using the line of the neighbor’s concrete block wall, a new block wall has been built through to the south, crossing an interior space to become the wall of a storage space. This harnesses the height differences originally found in the site.  Save this picture!© Shinkenchiku ShaThe area above the storage space then forms a landing for the stairs, and the level of the first floor has been adjusted to function as a desk sitting over the landing. This creates a space that is partly a border between a floor and partly a desk. Seen from the street, the ground floor, the first floor, and the interior and the exterior all appear to cross over.  Save this picture!© Shinkenchiku ShaThe interior walls of the upper volume are all Lauan Plywood, which creates a singular space that lives in clear contrast to the ground floor, which contains a variety of materials and features. The whole design suggests an evolving living space with features that appear to cross beyond boundaries yet control them at the same time.Save this picture!© Shinkenchiku ShaGaining anonymous knowledgeThe house style called a “Queenslander” is a stilt house with a wooden structure and a balcony design specific to Queensland in Australia. While some researchers in Japan have studied it, I had little knowledge of it until I encountered photographs of Queenslander houses being lifted during their conversion and renovation from one to two-story structures. Since then, I have been interested in the form of this style of house.   Save this picture!© Shinkenchiku ShaBy a curious coincidence, last year I received a request from an Australian man to design his house. I flew there in June in 2013 for the site research, where I found the city space was surprising. Most of the Queenslanders I saw had hipped roofs with overhangs that covered all of the exterior space of the house. These roofs were clad in corrugated iron, painted white or silver to reflect the heat. To facilitate ventilation, which is normally difficult with a hipped roof, ventilators were installed on top. During their conversion to their two-story form, various additional house features were being built in under the lifted volumes. Save this picture!Detailed SectionIt’s a design solution that mirrored my own thinking in the design of this house, which was under construction at that time. Although I haven’t designed this house based on the Queenslanders, while I design my architecture, I am sometimes encouraged by the knowledge I gain from anonymous predecessors who have had to deal with similar matters beyond time and regions. It is a wonderful moment to be able to touch an unbroken line of history in architecture and accumulate knowledge from it.Save this picture!© Shinkenchiku ShaStructureThe plan is defined by a grid, with four squares slightly shifted off center, and a modified square hipped roof formed by raising it at the center. The simple, slim rigid joint frame structure consists of 125mm×125mm square steel columns and 200mm×100m H section steel beams. It realizes its strength through its stiffness, by the low ceiling height and by the column bases buried in the foundation. On the edge of the eaves, small section flat steel pipes are inserted to channel the steel rafters around the structure. The concrete block wall on the ground floor stands without counterforts through the support of flat steel bars inserted into some of the block holes. Project gallerySee allShow lessSpanish Pavilion Expo Zaragoza 2008 / Francisco MangadoSelected Projects”Invisible Cities” App Turns the Data of City Life Into an Extraordinary LandscapeArchitecture News Share Projects Architects: Tato Architects Area Area of this architecture project photographs:  Shinkenchiku ShaPhotographs:  Shinkenchiku Sha Area:  107 m² Area:  107 m² Year Completion year of this architecture project House in Kawanishi / Tato Architects 2013 CopyHouses•Japancenter_img ArchDaily Year:  House in Kawanishi / Tato ArchitectsSave this projectSaveHouse in Kawanishi / Tato Architects “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/480419/house-in-kawanishi-tato-architects Clipboard Structure Engineer: 2013 Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/480419/house-in-kawanishi-tato-architects Clipboard CopyAbout this officeTato ArchitectsOfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesJapanPublished on February 26, 2014Cite: “House in Kawanishi / Tato Architects” 26 Feb 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houseslast_img read more

Jones House / Patricia Almeida Arquitetura

first_imgArchDaily Manufacturers: DessineConstrution:HW EngenhariaLandscape Design:Ney UrurahyCollaborators:Livia TomazoliArchitect In Charge:Patricia Almeida ArquiteturaCity:BrasíliaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Edgard CésarRecommended ProductsWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40DoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalText description provided by the architects. The house is located in a residential area of Brasilia that despite being in the city center, provides great interaction with nature. Given the urban planning requirements of the district, the project focuses within the minimum limits of recess from the access road so the entire background could be occupied by the green area, as requested by the customers.Save this picture!© Edgard CésarThe project starting point was the couple’s desire to have a house that integrates with the landscape, combined with the functionality and aesthetics.Save this picture!© Edgard CésarOur goal was to bring the landscape into using the architecture. The project designed from the outside in shows full integration between the interior and exterior, and through large openings and skylights, it values the natural lighting and ventilation.Save this picture!Ground Floor PlanThe impenetrable surfaces of the main façade guarding the findings surprise reserved for those who enters. Daylighting happens many ways, but its main impact comes from above and it is present in almost all the house’s rooms. The sky can be seen from various parts of the house.Save this picture!© Edgard CésarThis natural light brings light and breaks the straight lines’s coldness, valuing the materials used and providing a better use of daylight that also feeds the heating system through solar panels.Save this picture!Upper Floor PlanFor the ventilation, large openings were proposed, slat panels and skylights that along with high ceilings provide an internal temperature always pleasant. With a simple and rationalist proposal, the project was designed as a whole, from the party that favors straight lines and pure forms, through the structure and coming to detail, where natural materials were valued.Save this picture!© Edgard CésarThe overlap of the two boxes is a unique architectural structure, but with use and different internal compositions. The assembly is interconnected by metal and wood ladder structure that functions as a central axis defining a movement flows by internal spaces.Save this picture!SectionWith the shift between the two boxes, the architecture gains a stylish and contemporary volumes, combining the aesthetics and completely open to the garden and closed to the access road, the lower box received the main access, garage and social areas integrated into the green and the gourmet areas through large panels with aluminum frames and clear glass; while the upper box, with virtually blind side gables, houses the intimate area. The rear facade opens completely to the sky and the garden and have their privacy preserved through large slatted sliding panels that can be opened in various ways. These panels exert light filter function at the same time maintaining the natural ventilation.Save this picture!© Edgard CésarThe materials choice retrieves the Brazilian house features in a simple palette of concrete, glass and wood. It focuses on the use of relatively few elements, the appreciation of space and natural light, creating a neutral base, which enables the house evolve and become together with its members.Project gallerySee allShow lessLIAG Architects Design Energy Saving Art Storage FacilityArchitecture NewsFinding “The Front” in Venice: These Maps Reframe the Biennale Along Socio-Economic …Articles Share “COPY” Photographs “COPY” Jones House / Patricia Almeida ArquiteturaSave this projectSaveJones House / Patricia Almeida Arquitetura ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/788362/jones-house-patricia-almeida-arquitetura Clipboard Brazil Area:  640 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Edgard César Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Brasília, Brazilcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/788362/jones-house-patricia-almeida-arquitetura Clipboard Year:  Projects CopyAbout this officePatricia Almeida ArquiteturaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBrasíliaBrasiliaBrazilPublished on May 31, 2016Cite: “Jones House / Patricia Almeida Arquitetura” 31 May 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save想阅读文章的中文版本吗?巴西 Jones 住宅 / Patricia Almeida Arquitetura是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses 2012 Architects: Patricia Almeida Arquitetura Area Area of this architecture project Save this picture!© Edgard César+ 21 Share Jones House / Patricia Almeida Arquiteturalast_img read more