Jones House / Patricia Almeida Arquitetura

first_imgArchDaily Manufacturers: DessineConstrution:HW EngenhariaLandscape Design:Ney UrurahyCollaborators:Livia TomazoliArchitect In Charge:Patricia Almeida ArquiteturaCity:BrasíliaCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Edgard CésarRecommended ProductsWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40DoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalText description provided by the architects. The house is located in a residential area of Brasilia that despite being in the city center, provides great interaction with nature. Given the urban planning requirements of the district, the project focuses within the minimum limits of recess from the access road so the entire background could be occupied by the green area, as requested by the customers.Save this picture!© Edgard CésarThe project starting point was the couple’s desire to have a house that integrates with the landscape, combined with the functionality and aesthetics.Save this picture!© Edgard CésarOur goal was to bring the landscape into using the architecture. The project designed from the outside in shows full integration between the interior and exterior, and through large openings and skylights, it values the natural lighting and ventilation.Save this picture!Ground Floor PlanThe impenetrable surfaces of the main façade guarding the findings surprise reserved for those who enters. Daylighting happens many ways, but its main impact comes from above and it is present in almost all the house’s rooms. The sky can be seen from various parts of the house.Save this picture!© Edgard CésarThis natural light brings light and breaks the straight lines’s coldness, valuing the materials used and providing a better use of daylight that also feeds the heating system through solar panels.Save this picture!Upper Floor PlanFor the ventilation, large openings were proposed, slat panels and skylights that along with high ceilings provide an internal temperature always pleasant. With a simple and rationalist proposal, the project was designed as a whole, from the party that favors straight lines and pure forms, through the structure and coming to detail, where natural materials were valued.Save this picture!© Edgard CésarThe overlap of the two boxes is a unique architectural structure, but with use and different internal compositions. The assembly is interconnected by metal and wood ladder structure that functions as a central axis defining a movement flows by internal spaces.Save this picture!SectionWith the shift between the two boxes, the architecture gains a stylish and contemporary volumes, combining the aesthetics and completely open to the garden and closed to the access road, the lower box received the main access, garage and social areas integrated into the green and the gourmet areas through large panels with aluminum frames and clear glass; while the upper box, with virtually blind side gables, houses the intimate area. The rear facade opens completely to the sky and the garden and have their privacy preserved through large slatted sliding panels that can be opened in various ways. These panels exert light filter function at the same time maintaining the natural ventilation.Save this picture!© Edgard CésarThe materials choice retrieves the Brazilian house features in a simple palette of concrete, glass and wood. It focuses on the use of relatively few elements, the appreciation of space and natural light, creating a neutral base, which enables the house evolve and become together with its members.Project gallerySee allShow lessLIAG Architects Design Energy Saving Art Storage FacilityArchitecture NewsFinding “The Front” in Venice: These Maps Reframe the Biennale Along Socio-Economic …Articles Share “COPY” Photographs “COPY” Jones House / Patricia Almeida ArquiteturaSave this projectSaveJones House / Patricia Almeida Arquitetura ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/788362/jones-house-patricia-almeida-arquitetura Clipboard Brazil Area:  640 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Edgard César Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyHouses•Brasília, Brazilcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/788362/jones-house-patricia-almeida-arquitetura Clipboard Year:  Projects CopyAbout this officePatricia Almeida ArquiteturaOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBrasíliaBrasiliaBrazilPublished on May 31, 2016Cite: “Jones House / Patricia Almeida Arquitetura” 31 May 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Film – Prestige ExteriorShowerhansgroheShowers – Croma SelectWall / Ceiling LightsSpectrum LightingLED Downlight – Infinium 3″ Round FlangelessVentilated / Double Skin FacadeCosentinoDekton Cladding in LD Sevilla hotelSealantsSikaJoint SealingBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – MarblesCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWindowspanoramah!®ah! CornerHome AppliancesGIRAGira Keyless in – Door communicationLightsLinea Light GroupIntegrated Lighting – Fylo+More products »Save想阅读文章的中文版本吗?巴西 Jones 住宅 / Patricia Almeida Arquitetura是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses 2012 Architects: Patricia Almeida Arquitetura Area Area of this architecture project Save this picture!© Edgard César+ 21 Share Jones House / Patricia Almeida Arquiteturalast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *